Heritage Quest AR digitális történelmi mobiljáték, kvíz és útmutató

Elkészült a digitális, történelem tanulást segítő mobiljátékunk, a Heritage Quest AR. A játék segítségével részese lehetsz egy római család történetének, életének. 

 

Segíts Félixnek megtalálni a gyógyszert édesapja betegségére, miközben megismered az ókori Róma mindennapjait!
Az augmentált valóság segítségével a 2. század világa kel életre közvetlenül a szemed előtt. A játékban egy különleges galéria is található, amelyben számos európai múzeumi lelet 3D-s verzióban tekinthető meg. A 3D modellek lehetővé teszik, hogy közelebbről megvizsgálhasd az egyes leleteket, mintha valóban ott lennél a múzeumban – és akár „tenyerdbe is veheted őket” az AR segítségével! 

A játékot kifejezetten ajánljuk diákoknak, de történelemtanároknak és történelemrajongóknak is.

 

Letöltési linkek:

AppStore: https://apps.apple.com/us/app/heritage-quest-ar/id6476111948

Google: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ImpactGames.HeritageQuestAR

Miután végigjátszottad a játékot, oldd meg a MotiMore oldalán regisztráció nélkül kitölthető kvízünket is, hogy még több élményben legyen részed, s hogy ellenőrizd, hogy mennyit tanultál! A kvízt itt éred el: https://app.motimore.com/esg0b12990ae1d82e9573abb9a6df74ae00&e=1&c2=1

 

A Heritage Quest AR fejlesztése 2022 őszén indult egy Erasmus+ KA2-es projekt keretében. A projektben 4 ország szakértői csapata dolgozott együtt, így a játék egy nemzetközi együttműködés eredménye. A bevont országok és szervezetek a következők: Magyarország: MotiMore – gamifikáció, Szlovákia: Impact Games – játékalapú tanulás, Szlovénia: Art Rebel 9 – vizuális storytelling, vizuális fejlesztés, Olaszország: CR Hacklab – hackathons, iskolai programok. A projekt teljes egésze alatt szoros együttműködésben álltunk a(z) UNESCO SK központjával is, akik mind módszertanilag, mind szakmailag validálták a játékot. 

A projekt azonosítója: 2022-1-SK01-KA220-SCH-000088367

 Ez a módszertani anyag az Európai Unió pénzügyi támogatásával készült az Exploring the Past in Peace projekt keretében, amely az Erasmus+ program részeként valósul meg. Ez a kiadvány kizárólag a szerző(k) véleményét tükrözi, és az Európai Bizottság nem vállal felelősséget a kiadványban szereplő információkért.

Ez a módszertani anyag az Európai Unió pénzügyi támogatásával készült az Exploring the Past in Peace projekt keretében, amely az Erasmus+ program részeként valósul meg. Ez a kiadvány kizárólag a szerző(k) véleményét tükrözi, és az Európai Bizottság nem vállal felelősséget a kiadványban szereplő információkért