Digitális technológiák az oktatásban – online konferencia

Tisztelt Oktatók, Kutatók és Innovátorok!

Szeretettel meghívjuk és várjuk Önöket a Heritage Quest AR digitális mobiljátékunk bemutatására és a játékbemutatóval egybekötött online konferenciára. A játék a közemberek mindennapi életét mutatja be a 2. században a Római Birodalom északi határvidékén, a Limes Romanus mentén.

A bemutató és a konferencia nemzetközi együttműködés keretében valósul meg, az Erasmus+ Program finanszírozásban jött létre az „Exploring the Past in Peace” projekt részeként. A projekt vezető partnere az Impact Games (SK), partnerek pedig a következőek: az Etnológiai és Szociálantropológiai Intézet a Szlovák Tudományos Akadémiából (SK), a CRHACK LAB FOLIGNO (IT), az Enabler Kft./MotiMore (HU), és az Art Rebel 9 d. o. o. (SL).

A konferencia és a bemutató 2024. június 6-án kerül megrendezésre. A konferencia témája a digitális oktatási eszközök, és azok hatékony felhasználása az tanításban, az oktatásban. A kérdés: hogyan legyenek a digitális eszközök a barátaink és ne az ellenségeink?

A rendezvény online, és nyitott mindenki számára. Szeretettel várjuk előadónak és hallgatóságnak egyaránt az oktatási szakembereket, a tanárokat, a kutatókat, a játékfejlesztőket és az innovátorokat is. 

A konferenciát Slavomír Partila szlovák államtitkár úr (TBC) nyitja meg, a Szlovák Köztársaság Oktatási Tudományos Kutatási és Sportminisztériuma, valamint az SK UNESCO Bizottság védnöksége alatt.

A konferencia főbb témakörei a következők:

  • Digitális eszközök és pedagógiai innovációk az oktatásban
  • Oktatási alkalmazások, applikációk tervezése és fejlesztése
  • A technológia hatása a tanítási és tanulási folyamatokra
  • Technológia az oktatásban és a kulturális örökség tanulmányozásában
  • Digitális írástudás integrálása az iskolai tantervbe
  • Oktatási alkalmazások, applikációk hatékonyságának értékelése
  • Kihívások és lehetőségek a digitális eszközök oktatásba való bevezetésében
  • Jó gyakorlatok és esettanulmányok
  • Jövőbeli trendek az oktatástechnológiában

A konferencia 3 nyelven valósul meg: a különböző szekciók angol, magyar és szlovák nyelven futnak majd, angol tolmácsolást biztosítva. Az absztraktok benyújtásának meghosszabbított határideje 2024. május 22. A konferencián való részvétel díjmentes, az absztraktokból konferenciafüzet készül.

Regisztráció az alábbi linken: https://forms.gle/DYaKfTT9SnmuxZ3j9

Várjuk szeretettel jelentkezésüket! További információk a következő elérhetőségek egyikén kérhetők: heritage.quest.ar@gmail.com (EN), info@motimore.com (HU).

Szervezőbizottság: Dr. Ľubica Voľanská, Dr. Katarína Baračková, Jana Ambrózová, Jakub Žaludko, Veronika Golianová, Lilla Lukács, Giorgia Marchionni