MotiMore GameJam Kupa – játékfejlesztő csapatverseny gimnazistáknak

MotiMore GameJam Kupa gimnazistáknak! 

Szoktál azon gondolkodni, hogyan jut el valaki addig, hogy társasjátékokat, RPG-ket, PC, konzol és app játékokat fejlesszen? Szoktak jó ötleteid lenni egy-egy témában, hogy milyen jól lehetne őket játék formájában bemutatni, megvalósítani? Gyakran játszol? Úgy gondolod, hogy a játékokkal tanulni és tanítani is lehet? Érdekel a kultúra és a történelem? Mindig is érdekelt a játékfejlesztés és hogy hogyan juthatsz el az ötlettől a megvalósításig? Ha csak egyre is igennel válaszoltál, itt a helyed! 

A MotiMore gamifikációs platform ezúttal diákoknak szervez GameJam Kupát a kulturális örökségek témakörében egy Erasmus+ projekt keretein belül! 

 

Kiket várunk? 

A GameJam-re olyan 4-5 főből álló gimnazista csapatokat várunk (korosztályi megkötés nélkül), akiket érdekel a játékfejlesztés és szívesen kipróbálnák magukat egy ötlet kidolgozásában. Előzetes fejlesztői tapasztalat nem elvárás, hiszen a GameJam kupát egy játékfejlesztői workshoppal nyitjuk! 

Mi a téma? 

Minden, ami kulturális örökség, legyen az kézzel fogható vagy szellemi! 

A projekt, aminek keretein belül a GameJam megvalósul (Erasmus+: Exploring the Past in Peace) a történelmet tárja fel az UNESCO Kulturális Örökség listájának segítségével.  

A kulturális és természeti világörökség védelméről szóló 1972-es egyezménnyel az UNESCO megállapította, hogy a Föld bizonyos helyei „kivételes egyetemes értékkel” rendelkeznek, és az emberiség közös örökségéhez tartoznak. Ilyenek például a Duna Limes szakasza Ausztriában és Szlovákiában, a Serengeti Park bizonyos részei Kelet-Afrikában, az egyiptomi piramisok, az ausztráliai Nagy Korallzátony és a latin-amerikai barokk katedrálisok is. És még megannyi más helyszín! 

Ennek ellenére a kulturális örökség fogalma nem korlátozódik csupán a műemlékekre és a tárgygyűjteményekre. A kulturális örökséghez tartoznak az őseinktől örökölt élő kifejezések, történetek, szokások, szertartások, mesterségek, illetve a világegyetemmel és a természettel összefüggő sokgenerációs megfigyelések, tudáshalmazok is. 

De miért is foglalkozunk mindezzel? 

A projekt célja több tényezős: egyaránt törekszünk a történelmi és kulturális emlékek megőrzésére, a kulturális identitás megerősítésére és a kultúraközi kommunikációra, valamint az oktatás és a turizmus modern megközelítésére is.  

Ezért is várjuk olyan gimnazista csapatok jelentkezését, akik egy egész napos GameJam fejlesztői kupán kipróbálnák magukat, ahol ráadásul a legjobbak jutalomban részesülnek! 

Időpont, helyszín: 

Időpont: 2023.04.29., szombat, 10-16 óra között 

Helyszín: Alternatív Közgazdasági Gimnázium, 1035 Budapest, Raktár utca 1., Színházterem 

Hogyan zajlik majd az esemény? 

Egy rövid megnyitó után a diákcsapatok egy egyórás fejlesztői workshopon vesznek részt (előadó: Tóth Lambert, játékfejlesztő), melyben megismerkedhetnek a játékfejlesztés legfontosabb elemeivel és kérdéseivel, valamint útmutatót kapnak a saját fejlesztési-ötletelési folyamatukhoz. Ez után minden csapat egy véletlenszerűen meghatározott kulturális örökséggel és az ahhoz kapcsolódó játékfejlesztéssel, ötlettel foglalkozhat 5 órában, mentoráció mellett. A fejlesztési folyamatot mérföldkövekre tagoljuk. Az ötlet kivitelezési formátuma (például: .pdf, .ppt, miro, stb.) és célcsoportja a csapatok döntési körében marad. 

Nap végére a csapatoknak az ötletet egy google form és egy tetszőlegesen választott bemutató formátum formájában kell leadniuk. A leadott anyagokat szakértői zsűri értékeli. 

Eredményhirdetés és a legjobb ötletek bemutatása: 2023.05.06., szombat, online formátumban. 

Kipróbálnád magad? Jelentkezz, jelentkezzetek itt! 

https://forms.gle/xdxUi4TDw3JuUqs68 

Kérdéseddel pedig az alábbi email címen kereshetsz bennünket: info@motimore.com 

 

The European Commission support for the production of this publication does not constitute endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
PROJECT NUMBER: 2022-1-SK01-KA220-SCH-000088367
PROJECT TITLE: EXPLORING THE PAST IN PEACE